Dania z Piławy Dolnej ponownie najlepsze

czwartek, 5.10.2017 10:08 1720 1

Miłośnicy kapusty i muzyki biesiadnej spotkali się 1 października w wojsławickim Arboretum na VII Śląskim Festiwalu Kapusty. Już po raz kolejny w konkursie kulinarnym "Kapuściane szaleństwa" najlepsi okazali się mieszkańcy naszej gminy.

Swoje potrawy zaprezentowały przedstawicielki Stowarzyszenia "Piława Dolna". I miejsce za kotlety z kapusty włoskiej z serem żółtym jury przyznało Elżbiecie Bednarz. II miejsce zajęła z kolei piławska kwaśnica przygotowana przez Teodorę Skutnik.

W ramach imprezy jak co roku zorganizowano liczne konkursy związane z tematyką wydarzenia, w tym konkurs piosenki biesiadnej. W części artystycznej festiwalu swoją twórczość zaprezentował piławski chór kameralny Con Moto.

Źródło: UG Dzierżoniów

Przeczytaj komentarze (1)

Komentarze (1)

czwartek, 05.10.2017 10:28
Kwaśnica zawsze pyszna.