[FOTO,WIDEO] Piekarnia "Po Wsze Dni" – tradycyjny, ręcznie wypiekany chleb teraz w nowej lokalizacji - na Parkowej!

dzisiaj, 7 godz temu 544

O tej wyjątkowej, świdnickiej piekarni  pisaliśmy 3 lata temu, kiedy jej właściciele działali jeszcze na ul. Sudeckiej  — tekst znajdziecie TUTAJ. Teraz Piekarnia Po Wsze Dni przeniosła się w nowe miejsce – na ulicę Parkową 6 w Świdnicy i znów pachnie tu świeżym, ręcznie wypiekanym chlebem.

Za piekarnią stoją młodzi, pełni pasji ludzie – Natalia i Andrzej Pyć, którzy nie są już sami. Dołączyli do nich Michał i Asia, bez których otwarcie nowej piekarni nie byłoby możliwe. Asia codziennie wita klientów uśmiechem i dobrą energią, ale  tworzy także autorskie, wegańskie kanapki – sycące i zdrowe, przygotowane z sezonowych, lokalnych składników. Do zespołu dołączyła też Karolina, która wspiera Asię przy realizacji tego smacznego projektu.

Dlaczego zmienili lokalizację? Pierwotnie piekarnia działała na Sudeckiej 50 – jako domowa produkcja, gdzie piec chleb mogli tylko we dwoje. Jednak zainteresowanie ich wypiekami rosło tak szybko, że trudno było sprostać oczekiwaniom klientów. Mała przestrzeń i ograniczenia kadrowe uniemożliwiały realizację wszystkich pomysłów i rozwój działalności. Nowa siedziba pozwala na więcej – od sierpnia 2022 r. do maja 2025 r. piekarnia przeszła prawdziwą metamorfozę.

ZOBACZ WIDEO: 

Co wyróżnia ich pieczywo? Przede wszystkim długie, naturalne fermentacje – minimum 24 godziny, a czasem nawet do 40! Wypiekane na miejscu, na oczach klientów chleby mają piękną, brązową skórę, są pełne smaku i aromatu. Do tego używają wyłącznie lokalnych, często ekologicznych mąk, pochodzących m.in. z Młyna w Jordanowie, czy od Karoliny Ożgi z Tarnawy. Tak jak chleb jest codziennym produktem, który „jemy powszednio”, tak oni codziennie dbają o jego najwyższą jakość.

Piekarnia to nie tylko chleb. W ofercie znajdziecie też bułki, bagietki, ciabatty, a także wytrawną soccę z mąki z ciecierzycy, czy focaccię. Na uwagę zasługują kanapki, które powstały z myślą o tym, by zdrowo i sycąco zjeść śniadanie lub przekąskę. Wszystko przygotowane od podstaw, wegańskie, z lokalnych składników, bez gotowych produktów.

W piekarni można też kupić towary od zaprzyjaźnionych lokalnych rzemieślników – mąkę, makarony, miody, kimchi, oleje i nabiał. To wszystko jest zgodne z filozofią Piekarni Po Wsze Dni – jedzenie dobre, zdrowe i z sercem.

Godziny otwarcia nowej piekarni to wtorek–piątek 7:30–16:00, sobota 9:00–13:00, poniedziałki są dniem pracy piekarzy, choć piekarnia jest zamknięta dla klientów, piekarze przygotowują wypieki na wtorek. Polecamy również zamawianie pieczywa online na stroniepiekarniapowszedni.pl, bo półki z chlebem szybko się kończą! 

Po Wsze Dni

Świdnica, ul.Parkowa 6
Tel. 535 600 934
e-mail: powszedni.swidnica@gmail.com
IG: instagram.com/po.wsze.dni
FB: facebook.com/po.wsze.dni