[FOTO] To i OVO w nowym lokalu w centrum Wrocławia
Kompleks OVO, który powstał we Wrocławiu, wzbudza zasłużone zainteresowanie. Ta futurystyczna architektura kryje w sobie między innymi rozmaite miejsca usługowe (zobacz, co będzie w OVO). Wśród nich znajdą się bar i restauracja. Ich otwarcie już w sierpniu, ale nadal trwa rekrutacja nowych pracowników.
OVO Bar & Restaurant ma oferować bar z autorskimi koktajlami, szeroki wybór wina, piwa i przekąsek, wysokiej jakości serwis i otwartą kuchnię, a także muzykę DJ-ów i na żywo. Wejście do lokalu znajduje na parterze hotelu DoubleTree by Hilton Wrocław, jest również dostęp od strony tarasu, od wewnętrznego, otwartego patio budynku, czynne od rana do późnego wieczoru.
– Kolekcja koktajli będzie imponująca. Nasz bar, wyśmienita kuchnia i spersonalizowana obsługa sprawią, że OVO Bar & Restaurant stanie się unikalnym miejscem we Wrocławiu, doskonałym dla relaksu i na każdą inną okazję. Jakość obsługi i przyciągająca atmosfera są dla nas równie ważne, jak lokalizacja i design – zachwala nowe miejsce Matthias Herd, dyrektor generalny DoubleTree by Hilton Wrocław.
Restauracyjne nowinki OVO
Jedną z nich ma być na przykład to, że w OVO Bar & Restaurant będzie można nie tylko spróbować słynnych koktajli, jak Southside, lecz również dowiedzieć się, w jak ciekawych okolicznościach i czasach powstały (ten przywołany np. w okresie prohibicji w Chicago). Niektóre zaś koktajle będą stworzone na bazie produktów regionalnych.
Lokal będzie również zmieniał się wraz z porami dnia i zgodnie z rytmem życia miasta. Do południa i w godzinach popołudniowych będzie można zamówić śniadanie lub umówić się na biznesowy lunch. Wieczorem zaś – zmiana nastroju – dlatego pojawią się inne: wystrój, muzyka, a nawet stroje kelnerów, hostess i barmanów.
– Uważna, otwarta i taktowna obsługa jest dla nas bardzo istotna. Od momentu wejścia do restauracji gościem zajmie się hostessa, a następnie kelner. Dbamy o detale, które budują klimat miejsca – mówi Matthias Herd.
Co jeszcze „niezwykłego” zapowiadają w OVO Bar & Restaurant? Na przykład to, że ostatni szlif w przygotowaniu niektórych dań nastąpi na restauracyjnym stoliku. Potrawy będą podawane indywidualnie lub wspólnie dla wszystkich osób przy stole, dzięki czemu będzie można spróbować wielu różnych rzeczy.
Jakie menu i ceny?
– W menu zaproponujemy najciekawsze dania nowoczesnej polskiej kuchni, jak również potrawy inspirowane śródziemnomorską kulturą kulinarną. Jedną z naszych specjalności będą na przykład tapas. Co istotne, wykorzystamy tylko najświeższe produkty sezonowe i regionalne. Na filmach dostępnych poprzez kod QR w menu będzie można zobaczyć, skąd pochodzą niektóre z nich – mówi Piotr Apanel, szef kuchni DoubleTree by Hilton Wrocław, który wcześniej pracował w czterech restauracjach uhonorowanych gwiazdką Michelin, w tym w restauracji Gordona Ramsaya w Londynie. We Wrocławiu pod jego kierownictwem pracować będzie około 20 osób.
A ceny? Mają być na poziomie obecnych cenników we Wrocławiu. To również jeden z powodów, dla których nie będzie to typowa restauracja hotelowa.
– Jestem przekonany, że OVO Bar & Restaurant stanie się popularnym miejscem spotkań w sercu miasta, doskonałym zarówno na poranną kawę i śniadanie, dający oddech na lunch, spotkanie biznesowe, jak i wieczorne wyjście ze znajomymi. Traktujemy to miejsce jak dobrą opowieść, która ma przyciągać i zaciekawiać. Zapraszamy wrocławian, by byli jej częścią – mówi Matthias Herd.
Trwa rekrutacja pracowników
Matthias Herd: – Poszukujemy ludzi z pasją, którzy razem z nami będą tworzyć atmosferę OVO Bar & Restaurant. Przykładamy wagę m.in. do tego, by kucharze i kelnerzy potrafili barwnie opowiadać historie kryjące się za potrawami i ich składnikami.
źródło: Wrocław pl
Dodaj komentarz
Komentarze (0)