Tak wrocławianie gotowali z MasterChefami (ZDJĘCIA)

niedziela, 2.6.2019 12:49 1122 0

Specjały kuchni wietnamskiej, meksykańskiej oraz amerykańskiej, a do tego pyszne desery. Tak w Strefie Food Chefa w Magnolia Park gotowali finaliści oraz uczestnicy programu MasterChef.  

Przygotowywali sushi, burrito, desery oraz dania kuchni polskiej. Wszystko oczywiście pod czujnym okiem mistrzów z najpopularniejszego kulinarnego programu telewizyjnego. Wrocławianie wzięli udział w warsztatach kulinarnych w Strefie Food Chefa poprowadzonych przez Olę Nguyen, zwyciężczynię 7. edycji programu MasterChef. Młodą mistrzynię wspierali pozostali finaliści programu, czyli Laurentiu Zediu, Martyna Chomacka i Krzysiek Bigus.

Cała przestrzeń Strefy Food Chefa została zaaranżowana tak jak studio telewizyjne. Zmagania kulinarne można było oglądać na telebimach, a widzowie kibicowali wybranej przez siebie drużynie – wyjaśnia Marta Kocik, manager ds. marketingu i PR Magnolia Park.

Mistrzowie kuchni w Strefie Food Chefa pokazali, jak z prostych składników stworzyć naprawdę wyjątkowe dnia. Przez sześć godzin uczestnicy warsztatów przygotowywali specjały kuchni azjatyckiej, meksykańskiej, amerykańskiej, polskiej, wegetariańskiej oraz przyrządzali desery. Wszystkie potrawy były kosztowane przez finalistów programu oraz oceniane. Nie zabrakło również atrakcji dla widzów, którzy przyglądali się Strefie Food Chefa od kuchni.

Coraz częściej zwracamy uwagę na to, co i jak jemy. Nic dziwnego, że to wydarzenie kulinarne cieszyło się ogromnym zainteresowaniem. Tym bardziej, że na widzów, którzy przyszli do naszej Strefy Food Chefa czekały nagrody: karty podarunkowe oraz sprzęt kuchenny – dodaje Marta Kocik, manager ds. marketingu i PR Magnolia Park. 

fot. Magnolia Park

Dodaj komentarz

Komentarze (0)

Nowy wątek