Foodtruck Aquaparku żegna pracowników Uniwersyteckiego Szpitala Klinicznego przy ul. Borowskiej!

piątek, 29.1.2021 15:16 337 0

Akcja przygotowywania posiłków dla personelu medycznego pracowników Uniwersyteckiego Szpitala Klinicznego przy ul. Borowskiej dobiegła końca. Po trzech miesiącach funkcjonowania foodtruck Wrocławskiego Parku Wodnego odjeżdża z terenów USK, by ponownie zaparkować przy Aquaparku i szykować się na nadchodzące otwarcie obiektu w sezonie wiosenno-letnim.

Podczas drugiego lockdownu i kolejnego, powakacyjnego zamknięcia obiektu wrocławski Aquapark postanowił nie tracić czasu i postawił na charytatywną działalność na rzecz lokalnej społeczności. Od początku listopada 2020 roku aż do końca stycznia 2021, tymczasowo nieużywany foodtruck Aquaparku serwował posiłki oraz napoje dla pracowników medycznych Uniwersyteckiego Szpitala Klinicznego przy ul. Borowskiej.  Codziennie pracownicy Strefy Gastronomi Aquaparku przygotowywali i wydawali ponad 250 porcji świeżych, ciepłych posiłków obiadowych, które za symboliczną złotówkę mogli nabywać pracownicy szpitala. W ramach akcji wydanych zostało ponad 15 500 posiłków!
Działalność charytatywna Aquaparku zainteresowała również inne lokalne firmy. Do akcji „Posiłki dla medyków” włączyły się Etno Cafe - wrocławska palarnia kawy, która dla medyków przeznaczyła świeżo parzoną kawę; Staropolanka - rozlewnia wody z Uzdrowisk Kłodzkich, która dla pracowników szpitala podarowała butelkowaną wodę oraz firma Farutex, która każdego dnia dostarczała produkty do przygotowywania posiłków.

„Cieszymy się, że posiłki serwowane przez naszych pracowników Spotkały się z tak ogromnym  zainteresowaniem wśród pracowników szpitala. Każdego dnia wydawaliśmy je w ilości co do jednego! Czas pandemii to czas wyjątkowo trudny dla służb medycznych, ponieważ to oni codziennie ryzykowali swoim zdrowiem i życiem w walce z wirusem. Oczywiście mamy świadomość, że nasza pomoc była zaledwie kroplą w morzu potrzeb szpitala, to i tak jesteśmy szczęśliwi,  że w tym trudnym okresie mogliśmy dołożyć cegiełkę i wesprzeć „naszych sąsiadów” z USK” – mówi Prezes Wrocławskiego Parku Wodnego Grzegorz Kaliszczak.

Po przeszło trzech miesiącach działalności na ternie szpitala, foodtruck Aquaparku, powrócił na tereny zewnętrzne spółki,  przejdzie lekką metamorfozę aby znów serwować pyszne jedzenie w okresie wiosenno-wakacyjnym.

Wrocławski Park Wodny z optymizmem patrzy na czas nadchodzącego sezonu wiosenno-letniego wyglądając ponownego otwarcia obiektu. Strefa Gastronomi Aquaparku rozpoczyna właśnie prace w obiekcie przygotowując nowe sezonowe menu i dostosowując funkcjonowanie punktów gastronomicznych do obostrzeń sanitarnych.

Dodaj komentarz

Komentarze (0)