Nowe miejsce na kulinarnej mapie Wrocławia
Oferta gastronomiczna stolicy Dolnego Śląska jest bardzo bogata, o czym nie trzeba nikogo przekonywać. Ale Wrocław to nie tylko restauracje czy kawiarnie Starego Miasta i okolic. Coraz większe znaczenie zyskują urokliwe miejsca poza centrum nastawione na obsługę lokalnych społeczności. Zwłaszcza jeśli dbają o różnorodność menu, wysoką jakość produktów i miłą atmosferę - a tak właśnie jest w przypadku Tartaku.
Zajrzyj na kampus
Bistro Tartak to nowe miejsce na mapie Wrocławia zlokalizowane na Praczach Odrzańskich w zachodniej części miasta. Lokal znajduje się na terenie zabytkowego Kampusu Pracze, w którym mieści się Sieć Badawcza Łukasiewicz - PORT (dawniej EIT+), na parterze budynku numer 3. Bistro na chwilę obecną otwarte jest dla gości od poniedziałku do piątku. Istnieje jednak możliwość wynajęcia lokalu na dedykowaną imprezę czy spotkanie poza godzinami pracy lokalu i podczas weekendów.
Dlaczego Tartak? - Inspiracją dla nazwy bistro była przepyszna tarta, która często gości w naszym menu i zawsze cieszy się ogromnym zainteresowaniem, a także minimalistyczny wystrój wnętrza wzbogacony elementami drewna - mówi Alicja, właścicielka Tartaku.
Drewniany wystrój i zieleń w Tartaku to idealne otoczenie do spędzenia przerwy w pracy i zjedzenia smacznego lunchu.
Menu bistro
W Tartaku menu krojone jest pod zróżnicowane gusta i wymagania gości. Bistro codziennie oferuje inny zestaw dań. Od klasycznych śniadań, takich jak jajecznice czy kanapki, po różnorodne sałatki, zupy i makarony - również w wersji wegetariańskiej. To tradycyjne potrawy polskie, jak i dania różnych kuchni świata. Wszystkie starannie przygotowywane z wysokiej jakości produktów. Mocną stroną Tartaku są również desery - domowe ciasta i tarty.
Adres: ul. Stabłowicka 147, Kampus Pracze, budynek nr 3
Dodaj komentarz
Komentarze (0)