Finał I edycji Szkolnego Konkursu Gastronomicznego MISTRZ KULINARNY ZSH-T
13 marca odbył się finał I edycji Szkolnego Konkursu Gastronomicznego MISTRZ KULINARNY ZSH-T, pod hasłem "Dania rybne z różnych kuchni świata".
Finał konkursu polegał na przygotowaniu dania rybnego według własnej receptury.
Jury w składzie: Aldona Liszka – Urbańska, dyrektor szkoły, Paulina Wysk i Mariusz Trojanowski, kucharze z restauracji FADO w Świdnica, Emilia Młynarczuk nauczyciel przedmiotów zawodowych, Marta Kuszel, przewodnicząca szkoły, oceniali: technikę wykonania potrawy, oryginalność i pomysłowość, smak, estetykę podania, sposób prezentacji dania przed jury. Ze względu na wysokie umiejętności finalistów jury miało problem z podjęciem rozstrzygających decyzji.
Ostatecznie I miejsce zajęła Weronika Szaradowska, która przygotowała pieczonego łososia w migdałach podanego na puree z kalafiora z sosem malinowym i szparagi w niemieckiej szynce szwarcwaldzkiej i uzyskała tytuł Mistrza Kulinarnego ZSH- T w roku szkolnym 2017/2018, II miejsce – Damian Adamczyk, III miejsce – Natalia Klag, wyróżnienie otrzymał Adrian Konas.
Finaliści konkursu otrzymali cenne nagrody, które ufundowali: Elżbieta i Piotr Mierzejewscy, Anna Malicka - firma MEFISTO w Świdnicy, Michała Buchowski – firma LUCKY DICE w Żarowie, Joanna Bierła, Jan Sobiecha – cukiernia BIS w Świdnicy, Joanna Dolińska – Romanowicz– kawiarnia NO SUGAR CAFE w Świdnicy, restauracja ESPERANTO w Świdnicy, restauracja MANUFAKTURA W Świdnicy, restauracja DELAGIO w Świdnicy, Jerzy Sosnowski - Centrum Fitness BODY ART. w Świdnicy.
Dodaj komentarz
Komentarze (0)